Nieuws

Varta-accu met unieke zuurcirculator

De nieuwe Varta Promotive EFB-batterij heeft een unieke zuurcirculator die de ladingsacceptatie op het hoogste niveau houdt.

VARTA_Promotive_EFBVooral vrachtauto’s zijn steeds vaker uitgerust met elektronische apparaten, zoals entertainmentsystemen, koelkasten en magnetrons.De nieuwe Varta Promotive EFB-accu is speciaal ontworpen voor krachtige bedrijfsauto’s, bussen, gemeentelijke voertuigen, bouw- en landbouwvoertuigen die een bijzonder hoge cyclusstabiliteit vereisen.

 

Zuurcirculator

EFB staat voor Enhanced Flooded Battery-technologie. De Varta Promotive EFB is de eerste vrachtautobatterij met een zuurcirulator. De zuurcirculator maakt gebruik van de natuurlijke beweging van het voertuig om een continu circulatie van het zuur in de accu te behouden; dit voorkomt zuurstratificatie. De zuurdichtheid blijft daardoor homogeen en die homogenen dichtheid leidt tot het vermogen om lading op te nemen. Bovendien verlengt het ook de levensduur van de accu ten opzichte van conventionele accu’s.

Geen erosie massa

Een ander belangrijk kenmerk van de nieuwe Varta Promotive EFB-batterij is het scrimmateriaal. De accu beschikt over een extra polyester scrim tussen de plaat en de separator. De scrim houdt het actieve materiaal in de plaat en dat voorkomt de erosie van de massa. Het resultaat is een verbeterde weerstand tegen diepe ontlading en een goede ladingopname.

Trilbestendig

Extra connectorbevestigingen houden de aansluitingen en platen stevig op hun plaats. Dat voorkomt het breken van de vlagverbindingen. De accu heeft daardoor een grote trillingsweerstand; ook onder de zwaarste omstandigheden op de weg. Door die hoge trilbestendigheid voldoet de accu ook aan de eisen om aan het eind van het chassis geinstalleerd te worden.